lørdag den 30. marts 2013

Opret en YouTube konto og upload din første film

I Hedensted Kommune vil vi gerne gøre det nemt for dig at bruge YouTube til at præsentere videofortællinger fra lokalområdet.

Derfor har vi lavet et par videoer af hvordan du opretter en YouTube videokanal og uploader videoer hertil.

Første video er hvordan du opretter en Google konto og med den laver din helt egen videokanal - hvis du allerede har en Google konto kan du hurtigt gå videre til næste vejledning om at uploade videoer.

Det næste indlæg vil blive en fortsættelse med vejledning til hvordan du kan redigere din video når den ligger på YouTube.
Her er anden video om hvordan du uploader din første film til din YouTube kanal:Til sidst vil jeg lige give et par gode råd om videoer til Internettet - hentet i vores Digitale guide som du også kan finde på bloggen:

Det er vigtigt, at optagelserne er forholdsvis rolige – ikke hopper for meget, eller zoomer for hurtigt. Hvis du har et stativ kan du med fordel bruge det.

Skift kameravinkel
Videoen bliver mere levende af, at man skifter vinkel. Lad kameraet køre hele tiden, så du kan få lyden med.

Optag korte filmsekvenser 
En god video skal indeholde mange og korte filmsekven- ser. Filmer du eksempelvis legende børn, er det bedre at optage mange korte dele, som du kan sætte sammen til en spændende film efterfølgende.

Pas på lyden 
Vær opmærksom på, at mikrofonen på et videokamera sidder tættere på personen, som filmer, end på det, der filmes. Det betyder, at alt det du siger, går direkte videre i filmen. En mulighed er at have en ekstern mikrofon, og evt. en vindhætte, som kan tage støj mm.

Tænk over, hvad du skal filme 
Hvis du filmer noget i græshøjde, er du nødt til at komme derned, eller omvendt. Vær i ”øjenhøjde” med dit motiv.
Indsæt evt. fortællinger i filmen. Det kan være effektfuldt at lægge ”speek” ind over vi- deoen, når den redigeres. Det kan være forklaring på, hvad der sker som baggrund eller andet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar